22
Μάι.
12

πατριωτισμός ή φεντεραλισμός?

Οι όροι «δεξιός» και «αριστερός» πεθαίνουν.

Οι Έλληνες θα επιλέξουν ανάμεσα στην οικοιοθελή συγχώνευση και απορρόφηση από το Ευρωπαϊκό μόρφωμα, που αναπόφευκτα οδηγεί στην εξαφάνιση της ταυτότητας και της κυριαρχίας (έτσι όπως ορίζεται μετά το 1648), ή στην πίστη στις αρχές της Ελληνικής Επανάστασης, διατήρηση της πατριωτικής συνείδησης και ταυτότητας, και την αποκύρηξη κάθε προσπάθειας επιβολής ηγεμονίας (κατά το πρότυπο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας).

Ας ελπίσουμε ότι τα οράματα του Γερμανικού ρομαντισμού δεν θα αιματοκυλήσουν τον κόσμο για άλλη μια φορά.

 

 


4 Σχόλια to “πατριωτισμός ή φεντεραλισμός?”


  1. 13/06/2012 στο 08:57

    Καλημέρα Ορέστιε…

    Τι σχέση μπορεί να έχει το Νεοελληνικό προτεκτοράτο, το κρατίδιο όπου κυριαρχούν οι καρεκλοκένταυροι τύπου Πασόκικου συνδικαλισμού (που βρήκαν νέα σκέπη τώρα στον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ ) με την Ρωμανία της ιστορίας μας….

    Ο μόνος δρόμος για να μείνουμε ζωντανοί σαν υπολλείματα ενός περήφανου λαού με μεγάλη ιστορία, είναι να συνυπάρξουμε μέσα σε μια ενωμένη Ευρώπη των λαών και των πολλών πολιτισμών, που στην ουσία είναι η εξέλιξη της δικής μας κουλτούρας, η εξέλιξη της Ρωμανίας ταυτόχρονα με την εξέλιξη της συγχώνευσης της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας των δυτικών….

    Περήφανες πολιτικές με δημοσιουπαλιλίστικη (τύπου πασοκ ) νοοτροπία οδηγούν μόνο στον γρήγορο χαμό μας…

    Φεντεραλισμός….ναι….

    Η όπως το θέτω εγώ, εξέλιξη ή αφανισμός…..
    Και η μόνη εξέλιξη της Ε.Ε. είναι να γίνει πραγματική ένωση επιτέλους….

    • 14/06/2012 στο 16:43

      Κοιτάς την Ιστορία μέσα από το παρόν. Σε αυτή την πλάνη πέφτουν πολλοί, που ταυτίζουν την εθνική ταυτότητα με την συμπεριφορά ενός καθεστώτος χωρίς εθνική ταυτότητα. Μην ξεχνάς ότι αυτό το καθεστώς της μεταπολίτευσης είναι που πρωτοστάτησε στην κατασυκοφάντηση κάθε τί εθνικού.

      Θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι κακώς δεν υποκύψαμε στις φεντεραλιστικές προσπάθειες του παρελθόντος. Η Ευρώπη, ευτυχώς, δεν έχει ταυτότητα και κάθε φορά που προσπαθούσε να αποκτήσει, δυστυχώς, το έκανε με αιματηρό τρόπο. Μην έχουμε αυταπάτες σαν έθνος. Ο μόνος τρόπος να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι μέσω του απεμπολισμού της εθνικής ταυτότητας.
      Πολλοί φεντεραλιστές τα τελευταία 20 χρόνια κατηγορούσαν το εθνικό κράτος ως εμπόδιο στον σχεδιασμό μιας κεντρικής εξουσίας. Μόνο που ξέρουμε όλοι πως αυτό, πέραν από την καταστροφή του εθνικού κράτους, δεν μπορεί να γίνει με την διατήρηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Κεντρικές δομές εξουσίας, εφαρμόζουν κεντρικό σχεδιασμό και κεντρικό έλεγχο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

      Η αφαίρεση της εθνικής ταυτότητας και η καταναγκαστική ένταξη σε μια μάζα ανθρώπων χωρίς το συνδετικό υλικό που θα τους ενώνει σε μια κοινή επιδίωξη, το μόνο που θα κάνει είναι να αναζωπυρώσει τον εθνικισμό ενάντια στον επιβαλλόμενο ιδιότυπο διεθνισμό, που συνήθως αφορά μια μικρή ελίτ.
      Θεωρώ τον εθνικισμό φορέα ελευθερίας και γιατί όχι δημοκρατίας. Μην ξεχνάς πως εξαιτίας του μπορούμε να υπάρχουμε ως ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι, ενισχύοντας τον πλουραλισμό και εν τέλει την ίδια ελευθερία.

  2. 30/06/2012 στο 00:04

    Δεν υπάρχει Δημοκρατία σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Χρειάζεται μεγάλη τάξη νοικοκυραίων να ελέγχει κράτος δίκαιο και αυστηρό, χρειάζεται συνενόηση, πατριωτισμός και κοινές αξίες.


Σχολιάστε