28
Απρ.
11

Τί συμβαίνει στην Πατρίδα?

Μόνο το GAP θα βραβεύεται?

Advertisements

7 Responses to “Τί συμβαίνει στην Πατρίδα?”


 1. 1 ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
  29/04/2011 στο 21:34

  Tο μεγάλο κόλπο του Δημοσίου στα παράγωγα
  Aμερικανικη τράπεζα εκτέλεσε το 2002 μία σειρά από συμφωνίες με swap συναλλάγματος με σκοπό την παραπλάνηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό
  Του Δημητρη Γκιοκεζα ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ )….

  Το χάρτινο οικοδόμημα της ισχυρής οικονομίας διέλυσε η απογραφή, όταν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφης, κατέθεσε την έκθεση της Eurostat, την Τρίτη στη Βουλή. Ενώ όμως η ελλιπής καταγραφή των αμυντικών δαπανών!!!!!!!!!!!!!!!!, η υπερεκτίμηση του πλεονάσματος των ασφαλιστικών οργανισμών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και η αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων για τα φορολογικά έσοδα!!!!!!!!!!!!!!!, είναι απλά λογιστικά τερτίπια!!!!!!!!!!!!, τα οποία εύκολα απεκάλυψε η απογραφή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, παραμένουν βάσιμα ερωτηματικά σχετικά με συναλλαγές!!!!!!!!!!!!!! σε παράγωγα!!!!!!!!!!!!!! χρηματοοικονομικά προϊόντα!!!!!!!!!!!!!!!, τα οποία εμφανίζονται να σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν με αποκλειστικό σκοπό!!!!!!!!!!!!!!! την παραπλάνηση!!!!!!!!!!!!!!!!! τόσο στο εσωτερικό της χώρας!!!!!!!!!!!!, όσο και στο εξωτερικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν το τελικό κόστος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, το οποίο στην πράξη θα κληθεί να πληρώσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός!!!!!!!!!!!!!!!. Εάν αληθεύουν οι φήμες οι οποίες κυκλοφορούν εδώ και δύο χρόνια στους τραπεζικούς κύκλους του Λονδίνου, τότε η απογραφή, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το διεθνές περιοδικό Risk, το οποίο είχε ήδη αναφέρει την περίεργη συναλλαγή του Ελληνικού Δημοσίου τον Ιούλιο του 2003, ετοιμάζει νέο αφιέρωμα στις επόμενες εβδομάδες για τη χρήση παραγώγων από την Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία.

  «Δεν συζητούμε τις υποθέσεις των πελατών μας»!!!!!!!!!!!!!!!!!! ήταν ο σχολιασμός της GoldmaSachs, ενώ ο Οργανισμός Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους αρνήθηκε να απαντήσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!! στις ερωτήσεις της «Κ» σχετικά με μία σειρά από μάλλον περίεργα deals με swap!!!!!!!!!!! συναλλάγματος!!!!!!!, τα οποία, σύμφωνα με τη φημολογία των τραπεζικών κύκλων του Λονδίνου, εκτέλεσε η αμερικανική τράπεζα το 2002!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! για λογαριασμό του ελληνικού κράτους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το deal αυτό τετραγώνισε τον κύκλο. Αφενός, το ελληνικό κράτος κατόρθωσε να μειώσει πρόσκαιρα!!!!!!!!!!!!!!! τόσο το δημόσιο χρέος, όσο και το κόστος εξυπηρέτησής του!!!!!!!!!, ενισχύοντας την οφθαλμαπάτη!!!!!!!!!!!!!!! της ισχυρής οικονομίας!!!!!!!!!!!!!!!!!, ενώ αφετέρου η GoldmaSachs αύξησε τα κέρδη της!!!!!!!!!!!!! κατά την εξωπραγματική, ακόμα και για τα στάνταρ του Λονδίνου, αμοιβή, η οποία πλησίασε τα 300 εκατ. δολ.!!!!!!!!!!!!!!!! οεο οεο οεο

  H… χρέωση μετά το 2007
  Το deal της GoldmaSachs είναι ένα swap σε συνάλλαγμα, βασισμένο στις εκδόσεις ομολόγων σε γιεν του ελληνικού κράτους.

  Η ιδιαιτερότητα όμως του swap, το οποίο σχεδίασε και εκτέλεσε για το ελληνικό κράτος το 2002 η κ. Αντιγόνη Λουδιάδη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων ομολόγων και συναλλάγματος της GoldmaSachs, είναι η μορφή του ως swap εκτός αγοράς!!!!!!!!!!!!!!, ή off market swap.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αντίθετα με το απλό swap, στο off market swap δεν χρησιμοποιούνται!!!!!!!!!!!!!!!!!! οι ισχύουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες!!!!!!! στην έναρξη της συναλλαγής!!!!!!!!. Αντίθετα, φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν σημαντικά χαμηλότερες ισοτιμίες!!!!!!!!!!!!!!!!, με αποτέλεσμα οι ταμειακές ροές σε ευρώ να είναι χαμηλότερες από τις ροές σε γιεν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Το γεγονός αυτό δημιούργησε μία υποχρέωση σε ευρώ!!!!!!!!!!!!!!! ( ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ????) από τη GoldmaSachs!!!!!!!!!!!!!! προς το Eλληνικό Δημόσιο τη στιγμή της συμφωνίας.!!!!!!!!!!!! Αντίθετα, το Ελληνικό Δημόσιο επιβαρύνθηκε!!!!!!!!!! με σημαντικά υψηλότερο μελλοντικό κόστος!!!!!!!!!!!!!, από αυτό το οποίο δικαιολογούσε η τότε πιστοληπτική του αξιολόγηση από τους διεθνείς οργανισμούς!!!!!!!………….. Τα κεφάλαια τα οποία εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο χρησιμοποιήθηκαν για τη μείωση του δημοσιευμένου χρέους, ενώ πιθανότατα!!!!!!!!!!!!!! οι μελλοντικές ροές να υπολογίσθηκαν με κλιμακωτό τρόπο, ώστε να εμφανιστεί μία πρόσκαιρη!!!!!!!!!!!!!!!!, αλλά πλασματική!!!!!!!!!!!! βελτίωση του δημοσιονομικού ισοζυγίου, η οποία όμως ανατρέπεται μετά από μερικά χρόνια.!!!!!!!!!!!!!!!!!! Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί άλλωστε και η δομή του ελληνικού χρέους σε γιεν. Συγκεκριμένα, το 2007 λήγει ομόλογο ονομαστικής αξίας 50 δισ. γιεν!!!!!!!!!!!, το 2008 άλλο ομόλογο 50 δισ. γιεν!!!!!!!!!!!, το 2016 ομόλογο 40 δισ. γιεν!!!!!!!!!! και το 2017 το τελευταίο ύψους 50 δισ. γιεν!!!!!!!!!!!!. Με άλλα λόγια, εάν το swap της GoldmaSachs αφορούσε το σύνολο των ελληνικών ομολόγων σε γιεν, τότε ενδεχομένως το ελληνικό κράτος να εισέπραξε σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ προκειμένου να μειώσει το επίσημο χρέος!!!!!!!!!!!!!!!( ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ….!!).
  Καθώς όμως, όπως λέγεται στις αγορές, «δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα»!!!!!!!!!!!!!!!!!!, από το 2007 και μετά προβλέπεται!!!!!!!!! σημαντική επιβάρυνση!!!!!!!!!! των δημοσίων οικονομικών!!!!!!!!!! προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες απαιτήσεις!!!!!!!!!!, οι οποίες απορρέουν από το swap του 2002!!!!!!!!!.

  Στην πράξη ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για το ίδιο το deal, γεγονός το οποίο εγείρει σημαντικά ερωτηματικά.
  Καταρχάς,
  – ποιοι είναι ακριβώς οι όροι του swap!!!!!!!!!!!!!!!!,?????????????
  – τι ποσό εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο το 2002 !!!!!!!???????????και
  – ποιες είναι οι μελλοντικές επιβαρύνσεις για τα δημόσια οικονομικά και το χρέος;

  —– Το δεύτερο ερώτημα αφορά την ανάθεση της εκτέλεσης της συναλλαγής σε μία μόνο τράπεζα!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Πώς δηλαδή, ενώ το Eλληνικό Δημόσιο για κάθε έκδοση ομολόγου, placement, ή οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή στις διεθνείς χρηματαγορές χρησιμοποιεί πάντα ένα γκρουπ από τρεις, ή και περισσότερες τράπεζες μεταξύ των 16 εγκεκριμένων Βασικών Διαπραγματευτών (11 ξένες τράπεζες και 5 ελληνικές), ανέθεσε απευθείας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τη συγκεκριμένη συναλλαγή μόνο στη GoldmaSachs;!!!!!!!!!???????????????
  —– Το τρίτο ερώτημα αφορά το ύψος της αμοιβής της GoldmaSachs για τη συναλλαγή, η οποία σύμφωνα με καλά πληροφορημένο τραπεζίτη του Λονδίνου, πλησίασε τα 300 εκατ. δολ.,!!!!!!!!!!!!! ποσό σημαντικά υψηλότερο από τις συνηθισμένες αμοιβές σε αντίστοιχες συναλλαγές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Οι προσπάθειές μας να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα, απέβησαν άκαρπες. Η κ. Λουδιάδη, σύμφωνα με το γραφείο της, απουσιάζει στη Νέα Υόρκη και δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία μαζί της! Η κ. Ρ. Νέλσον, εκπρόσωπος τύπου της GoldmaSachs, απόρησε για το ενδιαφέρον της «Κ» για μία τόσο παλιά!!!!!!! συναλλαγή (2 έτη) !!!!!!!! και απάντησε μόνο ότι «είναι πολιτική της τράπεζας να μην σχολιάζει συναλλαγές των πελατών της, καθώς θα ήταν παράβαση της υποχρέωσης εχεμύθειας»!!!!!!!. Oσον αφορά τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους!!!!!!!!, ο διοικητής του ΟΔΔΗΧ, κ. Χ. Σαρδελής, αρνήθηκε!!!!!!!!!! να σχολιάσει αποσπασματικά συγκεκριμένες συναλλαγές, οι οποίες –όπως τόνισε– εντάσσονται στα πλαίσια μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης του χρέους. Επιπλέον, ο κ. Σαρδελής προσέθεσε ότι είναι παγία πεποίθησή του η ανάγκη διαφάνειας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες, και τόνισε ότι έχει προτείνει πολλάκις στο παρελθόν τη δημοσιοποίηση των ετήσιων πεπραγμένων του ΟΔΔΗΧ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η έλλειψη διαφάνειας!!!!!!!!! και ενημέρωσης σχετικά με τις συναλλαγές μέσω swaps συναλλάγματος και άλλων παραγώγων από το Ελληνικό Δημόσιο. Επιπλέον, είναι οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ οι εισηγμένες στο Χ.Α.!!!!!!!! επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν όλα τα παράγωγα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούν, το ίδιο το κράτος αποφεύγει επιμελώς να τηρήσει τους ίδιους κανόνες διαφάνειας και ενημέρωσης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Στα τρίμηνα Δελτία Δημοσίου Χρέους, τα οποία δημοσιεύει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, συμπεριλαμβάνονται από τις αρχές του έτους οι πράξεις swaps επιτοκίων, αλλά όχι swaps συναλλάγματος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ )
  Η μοναδική μνεία, η οποία στην πράξη επιβεβαιώνει και την παραπάνω συναλλαγή, έγινε στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2003 (σελ. 105): «Το χρέος σε νομίσματα εκτός Zώνης Ευρώ στο τέλος του 2002 αναμένεται να ανέλθει στο 3,2% του συνολικού χρέους, έναντι 5,5% κατά το έτος 2001. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα διενέργειας σημαντικού όγκου συμφωνιών μετατροπής υποχρεώσεων USD και JPY σε ευρώ κατά την τελευταία 3ετία, μειώνοντας έτσι τη συμμετοχή των νομισμάτων αυτών στο χαρτοφυλάκιο του δημοσίου χρέους και εξασφαλίζοντας περαιτέρω προβλεψιμότητα τόσο στις δαπάνες εξυπηρέτησης όσο και στο ύψος του»….. ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  Παρά το γεγονός ότι η παραπάνω συναλλαγή ήταν μία προμελετημένη!!!!!!!!! πράξη παραπλάνησης!!!!!!!!!!! στο εσωτερικό!!!!, αλλά κυρίως στο εξωτερικό!!!!! της χώρας, η ίδια η συναλλαγή δεν ήταν και δεν είναι ακόμα παράνομη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, σύμφωνα με τη στενή ερμηνεία των κανόνων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, Eurostat. Πράγματι, σύμφωνα με τον κανονισμό ESA95 της Eurostat (σελ. 204-205), σχετικά με τον υπολογισμό του Δημοσίου Χρέους και των ελλειμμάτων των χωρών μελών της Ε.Ε., οι υποχρεώσεις για μία χώρα από συμφωνίες swap συναλλάγματος δεν συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του χρέους, μόνο όταν γίνονται για την αντιστάθμιση συναλλαγματικών κινδύνων!!!!???????????????.( ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΘΩΟΩΤΗΑΣ!!! )
  Η απόφαση όμως του διεθνούς οργανισμού αξιολόγησης Standard & Poors στις 17 Νοεμβρίου να υποβαθμίσει!!!!!!!!! την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας, πιθανότατα δεν είναι ασύνδετη με τη δημιουργική λογιστική η οποία χρησιμοποιήθηκε!! ( ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!! ), ιδίως όσον αφορά τα παράγωγα προϊόντα, όπως τα swaps. Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από παλαιότερη έκθεση του στις 17 Απριλίου 2002, ο Standard & Poors είχε εκφράσει ανησυχίες για τη μελλοντική αύξηση του χρέους λόγω συναλλαγματικών πράξεων………… ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΜΕΣΩ GS !!!! ΛΕΩ ΕΓΩ

  Tι είναι τα swaps συναλλάγματος?????
  Τα swaps είναι παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα, τα οποία στην πλέον απλή μορφή τους χρησιμοποιούνται ευρέως από τράπεζες και επιχειρήσεις προκειμένου να αντισταθμίσουν κάποιο κίνδυνο, συνήθως στις αγορές επιτοκίων και συναλλάγματος. Ειδικά τα swaps συναλλάγματος αφορούν τη συμφωνία ανταλλαγής μελλοντικών ταμειακών ροών!!!!!!!!! σε διαφορετικά νομίσματα μεταξύ!!!!!! δύο αντισυμβαλλόμενων μερών!!!!!!. Για παράδειγμα, ένας ευρωπαίος δανειζόμενος σε Γεν αποφασίζει να αντισταθμίσει τον κίνδυνο ανατίμησης του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του Ευρώ. Μέσω ενός swap Γεν – Ευρώ συμφωνεί με έναν αντισυμβαλλόμενο να λαμβάνει Γεν και να πληρώνει Ευρώ.!!!!!!!!!!!! Με τον τρόπο αυτό η υποχρέωση του σε Γεν καταργείται!!!!!!!!!!!! από τις εισροές του swap και ουσιαστικά έχει πλέον ανταλλάξει την υποχρέωση σε Γεν με υποχρέωση σε Ευρώ!!!!!!!!!!!!. Τρία βασικά στοιχεία καθορίζουν το swap. Καταρχάς η αρχική ισοτιμία μεταξύ των δύο νομισμάτων, τα αντίστοιχα επιτόκια μέχρι τη λήξη και τέλος το θεωρητικό!!!!!!!!!!!!!! κεφάλαιο πάνω στο οποίο υπολογίζονται οι ταμειακές ροές σε κάθε νόμισμα. Στην απλή μορφή του swap, το plaivanilla swap, η τρέχουσα αξία των ταμειακών ροών στο ένα νόμισμα πρέπει να είναι ίση με την τρέχουσα αξία των ταμειακών ροών στο άλλο νόμισμα με βάση τις ισχύουσες τη στιγμή εκείνη ισοτιμίες.

  ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

  ΠΠ swaped

 2. 2 ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
  29/04/2011 στο 21:34

  Εδω ειμαι…. σας ελειψα???? εχω συνεχεια.. ΘΥΜΙΖΩ !!!!….
  Κέφια είχε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, τον Οκτώβριο του 2002, όταν κατέθετε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2003, προβλέποντας πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ. Το προσχέδιο είχε τον τίτλο «Σιγουριά και Ανάπτυξη», που θύμιζε την υψιπετή ρητορεία του Γ. Παπαντωνίου περί του προϋπολογισμού του 2001, τον οποίο παρουσίαζε «ως τον πρώτο πλεονασματικό των τελευταίων 30 ετών…».

  Η ιστορία έμελλε να διαψεύσει αμφοτέρους. Tα στοιχεία της Eurostat, παρά την επικρατούσα λήθη, αποδεικνύουν πώς στήθηκε η βιομηχανία των αναληθών ισχυρισμών, που οδήγησαν στην απογραφή ως πρώτο βήμα, για ανάταξη των δημοσίων οικονομικών.

  Στο τέλος Οκτωβρίου του 2002 η Εurostat δημοσιοποίησε στοιχεία με προβλέψεις απογοητευτικές για τους προαναφερόμενους υπουργούς. Το πλεόνασμα του 2001 έγινε έλλειμμα της τάξης του 1,2%, όπως επίσης σε έλλειμμα 0,9% μετατράπηκε και το πλεόνασμα για το 2003 του Ν. Χριστοδουλάκη.

  Το 2004 ξανά η Eurostat προχωράει εκ νέου σε αναθεώρηση των στοιχείων και πάει το έλλειμμα του 2001 στο 3,7% και του 2003 στο 4,6%. Η αποστάσεις από τα αρχικά μεγέθη είναι μεγάλες και αντίστοιχες διαφορές (που αντιστοιχούν σε πολλά δισ. ευρώ) υπάρχουν και στο χρέος. Οταν η Νέα Δημοκρατία το 2004 ξεκινούσε την απογραφή, αντιμετώπιζε ένα μείζον πρόβλημα. Πέρα από την ανάγκη να γίνει αυτή, για να καταλάβουμε πού πατάμε, ζήτημα σοβαρό ήταν και ο τόπος χειρισμού του θέματος. Υπήρχε μια διάσταση σοβαρή που θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνη, και την οποία διαισθανόταν το ΠΑΣΟΚ.

  ΠΠ

 3. 3 ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
  29/04/2011 στο 21:35

  Μαιος 2004…………
  α.
  Την προηγούμενη Τετάρτη, στις 19 του Μάη, δημοσιοποιήθηκε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία παραδόθηκε στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή. Η έκθεση αυτή, η οποία και θα συζητηθεί στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομίας (ΕΚΟΦΙΝ) στις 5 Ιούλη, αναγνωρίζει την ύπαρξη υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος και, ουσιαστικά, θέτει την ελληνική οικονομία υπό καθεστώς επιτήρησης.
  β.
  ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΤΡΥΠΑ !!!….!!!!
  π.χ., ότι οι τεράστιες δαπάνες των εξοπλιστικών προγραμμάτων δεν εμφανίζονται στους κρατικούς προϋπολογισμούς. Οτι μέσω των «λογαριασμών τρίτων», η εκάστοτε κυβέρνηση χειρίζεται κονδύλια ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ ( στοιχεία 2003). Οσο για την «άσπρη τρύπα»,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τα πλεονάσματα!!!!!!!!!! δηλαδή των ασφαλιστικών ταμείων!!!!!!!!!!!!!!, αξίζει να θυμίσουμε το ακόλουθο περιστατικό: Οταν το 1995 ο τότε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και μετέπειτα πρόεδρος της Εμπορικής Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε για πρώτη φορά την ύπαρξη «άσπρης τρύπας», ο υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Ν. Κυριαζίδης, είχε αμφισβητήσει την ανακάλυψη της …Αμερικής, λέγοντας μπροστά σε δημοσιογράφους «ας αφήσει τις πονηριές ο Γιαννάκης και ας στρωθούν στη δουλιά αυτός και ο Παπαντωνίου για να μειώσουν τα ελλείμματα». Ηταν όμως η εποχή της «δημιουργικής λογιστικής», την οποία εφάρμοζαν ανεξαιρέτως όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ για να πιάσουν τους στόχους της ΟΝΕ και έτσι έμελλε η «άσπρη τρύπα» να συνοδεύει από τότε τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

  Θα κλεισω με τα Swaps… του Δρακου ….. και την συγκαλυψη της ΕΕ..!!!
  αλλα και το αμασητο της S&P !!!!! μας υποβαθμισε εξαιτιας των.. και οι Διαχειριστες(Δρακος+Γιαννος+Λουδιαδη-Goldman Sachs ) και Ελεγχτες (ΕΕ)
  σφυρανε αδιαφορα!!!!

  και μετα μου λετε για Απεχθες εκαι Ειδεχθες Χρεος!!! τα συμπερασματα δικα σας !!!

  ΠΠ

 4. 4 ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
  29/04/2011 στο 21:36

  όλοι αναρωτιόμαστε γιατί τόση πρεμούρα με τα οικονομικά.

  πόσοι γνωρίζουν μερικές βασικές αλήθειες?

  Εγώ θα το πω, Η Χαρά του Μεσάζοντα και η Χαρά του Investment Banking. Γιατί??

  – Σύμβουλοι Εκδοσης Ομολόγων και Αύξησης Μετοχικών Κεφαλαίων Τραπεζών
  παράδειγμα Τράπεζα Πειραιώς.
  Γιατί έκανε ΑΜΤ ?? τι είπαν?? μπλα μπλα ενδυνάμωση!, εμπιστοσύνη!, ασφάλεια!, επέκταση!, κλπ
  Τι βαθμολογία ειχε η Πειραιώς στο κρας τεστ που σας εχω ζαλισει? Είχε ελάχιστο στα Κεφαλαια Tier1 στο 6%, οποτε ΕΠΡΕΠΕ ΜΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ !
  Ποιοι ήταν μερικοί απ τους Αναδόχους? Βarclays, Goldman Sachs, Credit Suisse. ΠΟΣΑ έβγαλαν??? περί τα 45 εκ Ευρώ !!!!
  Το ίδιο και σε Εθνική κλπ

  Ο πανικός έχει φέρει και τεράστιο ανταγωνισμό στα λαμόγια !!
  Δηλώσεις ( Dirk Hoffmann-Becking, a London- based analyst at Sanford C. Bernstein Ltd. “We have more competitors in the capital markets than before the crisis.” )
  χαχαααα

  Ποιοί συμβουλεύουν την Ελληνική Κυβέρνηση στην αναδιοργάνωση του Τραπεζικού συστήματος και της συμμετοχής του Δημοσίου σε αυτές??
  η Deutche Bank, HSBC και η Lazard.. φυσικά με το αζημίωτο !!! Τα κοράκια αναμένουν ΤΤ και ΑΤΕ να ορμήξουν, μόλις οι «σύμβουλοι» είναι έτοιμοι !!!

  Αναμένουν πως και πώς να πάρουν αμοιβές συμβουλών για την αγοραπωλησία.
  πχ Εθνική και πώληση συμμετοχών σε Finansebank ( 1Δις ) , υπολογίζουν αμοιβές 30 εκ Ευρώ !!!! σε αυτά να προσθέσουμε και τις αμοιβές αύξησης ΜΚ 1.8Δις και έκαναν ταμείο οι Ανάδοχοι και οι Σύβουλοι.
  Eurobank, πώληση 70% Polbank se Raiffeisen για 490εκ Ευρώ. Σύμβουλος Eurobank οι Rothschild και των Αυστριακών η Deutche Bank!! όλοι με το αζημίωτο !

  Εχει πέσει και πείνα κλπ στο Χρηματιστήριο.. τα Ομολογιακά και τα Δάνεια το 2010 ήταν 79Δις απο 98 δις το 2009!
  Αυξήθηκαν οι εξαγορές σε 7Δις το 2010 από 4δις το 2009.

  Από τα παραπάνω θέλω να καταλάβετε ότι στις κρίσεις βγαίνουν πολλά λεφτά αλλά υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός !!!

  Μην βλέπουμε το δάχτυλο που δείχνει Ιδιωτικοποιήσεις 50δις… το δάσος είναι στις αμοιβές Συμβούλων και Αναδόχων με ανάθεση σε τεράστιο ανταγωνισμό!!!! οξύμωρο?

  Οι μίζες δεν βγαίνουν από τους Επενδυτές!!! αλλά από τους επιλεγμένους ενδιάμεσους !!!

  Στην δική μας κρίση θα βγούν πολλά λεφτά!! και έχουν βγεί είδη πάρα πολλά λεφτά !!… δεν μιλάω με τεχνικούς όρους για να συννενοούμαστε.

  Για τα λαμόγια που μας διαβάζουν, ένα έχω να πώ….. Λογιστικές Εγγραφές MONO!! στα STRIPS των ομολόγων μας, με next day closing. Financial Innovation.

  ΠΠ

 5. 29/04/2011 στο 21:43

  Τώρα που θα γίνει επικεφαλής της ΕΚΤ πρώην τραπεζίτης της GS θα λάμψει η αλήθεια ΠΠ.
  ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  • 6 ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
   29/04/2011 στο 22:19

   Καλυτερα να γνωριζεις τον εχθρο σου παρα να συζητας με κουρτινα 3 !!!
   αχχαχαα
   ΘΑ τον ξεσκονισουμε ομαδικα !

   ΠΠ

   • 29/04/2011 στο 22:28

    Η σφαγή της ΕΚΤ.
    Το αστείο είναι πως ο εδώ πρώην τραπεζίτης δίνει ρεσιτάλ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Δημοφιλή άρθρα

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: