04
Απρ.
11

Γιαουρτοφοβία

Πολλές φορές όλοι μας έχουμε κάνει την ερώτηση: Μά δεν έχει καθόλου τσίπα?

Λέγοντας τσίπα εννοούμε την πέτσα, την φλούδα και κάθε τί που καλύπτει.

Στον άνθρωπο την κάλυψη προσφέρει το δέρμα.

Η τσίπα στην ουσία οριοθετεί τον άνθρωπο, οριοθετώντας έτσι και την εκδήλωση των ενστίκτων του μεταφορικά.

Αντιθέτως ο ξετσίπωτος είναι ο χωρίς φραγμούς και ηθική άνθρωπος.

Ένα κτήνος γεμάτο με ένστικτα. Πρωτόγονος και ακαλλιέργητος.

Υπάκουος μόνο στις κτηνώδεις επιθυμίες του.

Με απουσία αυτού που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο. Την ανθρωπιά.

Η τσίπα είναι κάτι που μπορεί να απουσιάζει από τους ανθρώπους παρά το πάχος του δέρματος τους και η απουσία αυτής να δηλώνει τον αμοραλιστή.

Ο ξετσίπωτος αμοραλιστής είναι ο απογυμνωμένος άνθρωπος από κάθε τί που τον ορίζει ως άνθρωπο.

Κατά αυτήν την έννοια, πολλές φορές επιχειρείται να επικαλυφθεί με τσίπα έστω και τεχνητά ένας αμοραλιστής, σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί η καταστροφική για πολλούς έκφραση των ακατέργαστων ενστίκτων που έχει.

Πρόσφατα όμως γίναμε μάρτυρες μιας πραγματικής αποκάλυψης.

Μάθαμε πώς νοιώθει αυτός που γίνεται αποδέκτης της προσπάθειας επικάλυψης με τσίπα.

Εκλαμβάνεται ως δολοφονική απόπειρα!!!!!!!!!!!!!!

Ως βίαια πράξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πράγματι, είναι μια βίαιη προσπάθεια αφού μέσα σε λίγο χρόνο, τάχιστα και αποτελεσματικά πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος.

Όμως δολοφονική απόπειρα?????????

Από πού κι ως πού??????

Η τοποθέτηση ορίων εκλαμβάνεται ως απειλή.

Ως απειλή κατά της ύπαρξης!!!!!!

Μιας ύπαρξης μή ανθρώπινης στην ουσία.

Μιας ύπαρξης απίστευτα στερημένης ανθρωπισμού και κατ’ επέκτασιν ηθικής, η έλλειψη της οποίας διαπιστώνεται κάθε φορά από πράξεις, αλλά και από λόγια εκφερόμενα δια μέσου του στόματος, προκαλώντας όμως τον προβληματισμό αν υπήρξε χάλαση άλλου σφικτήρα.

Στο παρελθόν, τέτοιες κοινωνικές διαδικασίες εφαρμογής τσίπας ήταν λιγότερο ευχάριστες σε όσους κατ’ εξακολούθησιν είχαν κτηνώδη συμπεριφορά προκαλώντας έτσι την εξίσου κτηνώδη αντίδραση της κοινωνίας.

Ευτυχώς, στον παρόντα χρόνο υπάρχει αρκετός εκλεπτισμός σε αυτή την κοινωνική διαδικασία, όπου συμβολικά περιβάλεται η ηθικά απογυμνωμένη ύπαρξη από τσίπα ή πέτσα συνήθως γαλακτοκομικού προϊόντος.

Ο στόχος δεν είναι πια η αφαίρεση της ζωής όπως παλιά, αλλά η επαναφορά σε νόρμες συμβατές με την κοινωνική αποδοχή και συνύπαρξη.

Με μια διαδικασία εξαιρετικά ευχάριστη και αρκετά διασκεδαστική με μοναδική συνέπεια την ανάγκη κάθαρσης.

Ευτυχώς, λοιπόν.

Advertisements

14 Responses to “Γιαουρτοφοβία”


 1. 04/04/2011 στο 13:11

  το ευεργετικό γιαουρτάκι δεν θα το χαράμιζα για τα μούτρα τους
  περιφρόνηση και απαξία

  αν βρεθείς σε χώρο που τυχόν είναι και μερικοί από αυτούς, το καλύτερο είναι να πέσει παγωμάρα και σιωπή στην αίθουσα, να γυρίσουν επιδεικτικά οι πλάτες για να μην τους βλέπουμε, και να μην ακούγεται ούτε ο θόρυβος από τα πηρούνια

  έτσι θα σηκωθούν και θα φύγουν ντροπιασμένοι

  • 04/04/2011 στο 13:34

   ντροπιασμενοι; αυτους τους βλεπει η ντροπη και φευγει κατα την Τσιφορεια ρηση…

   • 04/04/2011 στο 17:44

    η σιωπή «σκοτώνει» καμιά φορά

   • 04/04/2011 στο 17:55

    Άνθρωποι που έχουν τσίπα αλλενάκι ντρέπονται.
    Όμως εδώ μιλάμε για τον ορισμό της ψυχοπάθητικότητας, όπου δεν υπάρχει μετάνοια από την μεριά του ξετσίπωτου. Αν και οι ψυχοπαθητικοί επικοινωνούν δια των ύβρεων, ίσως η σιωπή μπορεί να τους σκοτώσει. Σαφώς θα τους εξοργίσει.

 2. 5 iconology2009
  04/04/2011 στο 20:33

  Υπό κανονικές συνθήκες ο γιαουρτωμένος θάπρεπε ακόμη και να ευγνωμονεί τον δράστη, αφενός γιατί του πρόσφερε μια δωρεάν γιαουρτοθεραπεία-εξαιρετική για το δέρμα, την συνιστούν πολλοί δερματολόγοι!-αλλά κυρίως γιατί υπάρχει η δυνατότητα να ξυπνήσει το αίσθημα ντροπής, τύψης και ενοχής στο φαινομενικό θύμα και να αναστηθεί ψυχικά.Αλλά τι παράξενο τελικά; φαίνεται πως όλοι αυτοί την αξίζουν την προσβολή και με το παραπάνω, αφού κανείς από αυτούς-με κορυφαίο τον κυριολεκτικά και μεταφορικά χοντρόπετσο Πάγκαλο-όχι δεν προβληματίζονται για το σύμπτωμα ομαδικής προσβολής από το σύνολο του κόσμου αλλά αντιθετα απρόσβλητα ξετσίπωτοι αντεπιτίθενται με ακόμη σκαιότερο τρόπο στο λαό. Ομολογώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα το φανταζόμουν ποτέ και αυτό δείχνει, πόσο αυτοί οι απίθανοι και γελοίοι άνθρωποι έχασαν την επαφή τους με το λαό οριστικά και αμετάκλητα. Και βέβαια πόσο βαριά θα είναι η καταδίκη που θα υποστούν(θα μου πεις χέστηκαν!θάχουν τσεπώσει το παραδάκι, θάχουν κάνει το κουμάντο τους για τις επόμενες γενιές. Μπορεί όμως να μην τους βγει αυτό και τα κύματα της οργής να παρασύρουν ακόμη και τις γενιές τους…).

 3. 05/04/2011 στο 23:05

  Δεν υπάρχει τσίπα φίλε Ορέστιε…

  Δεν είναι στο λογισμικό τους εγγεγραμμένη τέτοια αντίδραση, αυτοί έχουν μπει σε μια λογική ότι είναι οι θεριστές του χωραφιού….χωρίς να σπείρουν θερίζουν….η μόνη τους έγνοια είναι πως θα μπορέσουν να βγάλουν όσα περισσότερα γίνεται πριν τους αντικαταστήσει κάποιος άλλος στην καρέκλα τους….
  Δεν υπάρχει κάτι άλλο στην λογική τους….τσίπα; θα αστειεύεσαι βέβαια….Τι δουλειά κάνουμε άλλωστε; εξαπατητές….έτσι δεν είναι; Επενδύουμε δανεικά λεφτά από επιχειρηματίες που έχουν τους σκοπούς τους….βγαίνουμε στα πόστα….εξυπηρετούμε τους κυρίους που μας βοήθησαν οικονομικά….και φυσικά αποθηκεύουμε όσα περισσότερα μπορούμε και για την πάρτη μας….ποιός ξέρει αν θα μας ξαναδοθεί η ευκαιρία….

 4. 8 ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
  09/04/2011 στο 11:08

  ΓΙΑΟΥΡΤΟΛΑΓΝΕΙΑ !!!!!!!

  Ειδικά σε ό,τι αφορά τη σχέση δραχμής – ECU, από 312 που ήταν πριν την υποτίμηση, διαμορφώθηκε στις 357 δραχμές την ημέρα της υποτίμησης, ενώ λίγες βδομάδες αργότερα η δραχμή ανατιμήθηκε στις 330 μονάδες ανά ECU. Εκ των υστέρων είχαν το θράσος να υποστηρίζουν ότι “οι αγορές θεωρούσαν μία υποτίμηση της τάξης του 14% υπερβολική…”. Το πουλί όμως είχε πετάξει, το χρήμα είχε αλλάξει χέρια.

  Ξένοι “επενδυτές” δανείζονται χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες, αγοράζουν σε χαμηλή τιμή κρατικά ομόλογα, μετά από λίγα εικοσιτετράωρα τα πωλούν σε μία υψηλότερη τιμή, εισπράττουν τη διαφορά και φεύγουν.

  Οπως επίσης γράφτηκε στον Τύπο, την Παρασκευή 13 του Μάρτη, μία ημέρα πριν από την υποτίμηση, ξένες, αλλά και ελληνικές τράπεζες γνώριζαν την απόφαση της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να “ξεφορτωθούν” δραχμές και να αγοράσουν ομόλογα, οι τιμές των οποίων είχαν κατρακυλήσει. Οταν ο Γ. Παπαντωνίου ρωτήθηκε για τις σχετικές διαρροές, αποποιήθηκε κυβερνητικές και προσωπικές ευθύνες, ισχυριζόμενος ότι το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στο ΕΚΟΦΙΝ την Τετάρτη και μέχρι το Σάββατο που συζητήθηκε το γνώρισαν περισσότερα από 50 άτομα…
  Το θέμα πάντως είναι ότι μέσα σε μία νύχτα άλλαξαν χέρια περισσότερα από 1,7 τρισ. δραχμές. Τόσο εκτιμάται το ποσό που κέρδισαν όσοι πούλησαν δραχμές στην ισοτιμία των 312 δραχμών ανά ECU και στις 16 Μάρτη τις ξανααγόρασαν στην τιμή των 357 δραχμών ανά ECU.

  ΠΠ

  Θυμιζω για να αναψουν λιγο τα αιματα !!!
  ΟΧΙ να μιλαει και ο ΔρακοΓιαννος !!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: