03
Νοέ.
10

Μετά τα λυκόπουλα έρχονται οι λύκοι?

Ο φόβος φυλάει τα έρμα και τα πρόβατα στο μαντρί.

Όλοι αγωνιούσαμε για την τύχη των αντεξουσιαστικών ομάδων μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Τόσα έγιναν εδώ κι ένα χρόνο αλλά μούγκα στη στρούγκα από τα πουλέν του σοσιαλισμού.

Το σύμβολο της «ανατροπής» βρίσκεται πια στην εξουσία, παρά τα ψεύδη με τα οποία την κατάκτησε.

Οι αντεξουσιαστές στην εξουσία δεν είχαν πια ανάγκη την ένοπλη δράση των ντεμπιντάντ της κασαρόλ.

Απορίες δημιουργούσε αυτή η εκκωφαντική σιωπή.

Όμως πλέον ήρθε η ώρα της παράστασης. It’s show time coming at you live!

Μέσα από ένα εξίσου εκκωφαντικό brainstorming πυροτεχνημάτων, και με την συμπαράσταση των «έγκυρων» για αυτόν τον σκοπό δημοσιογράφων, θαυμάσαμε την θρυλική επανεμφάνιση παλαιών κομπάρσων στην φαρσοκωμωδία «κυβέρνηση GAP».

Σε ρόλο λυκόπουλων με trendy τρίχωμα δηλώνουν την παρουσία τους και την πρόθεση να συμπράξουν στην προστασία των λύκων στην εξουσία, όταν υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την καρέκλα αλλά και την κουτάλα.

Πώς τολμούν οι Έλληνες να αμφισβητούν την ηγεμονία GAP?

Δεν είναι δυνατόν αυτό το πεφωτισμένο μυαλό, ο ταξιδευτής των πέντε ηπείρων και των επτά θαλασσών, ο «λεφτά υπάρχουν», ο «πιο σοσιαλιστής», «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα» των Βρετανών, και τόσοι άλλοι τίτλοι τιμής συνοδευμένοι από τέθριππα να μην συγκινούν αυτούς τους αχάριστους Έλληνες.

Όποια αιτιολογία και να χρησιμοποιηθεί δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτήν την μεγαλειώδη παράσταση.

Ποιός ο λόγος να σταλούν τόσες σταρκαστρούκες? Με ποιά αφορμή, ποιόν αιτιολογικό παράγοντα μπορούν να επικαλεστούν ώστε να υποστηρίξουν αυτή την εκδραμάτιση?

Θόρυβο κάνουν τα παιδιά γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί. Να κρυφτεί από το αδιέξοδο που έφερε η ανυπαρξία Εθνικού σχεδίου και Εθνικού οράματος.

Η αδιαφανής ρητορική που χρησιμοποίησε μέχρι να υφαρπάξει τις ψήφους και η αδιαφανής πολιτική απειλής με πιστόλια και κάθε λογής σιδερικά μεταφράζεται σε θόρυβο και παραπέτασμα καπνού προκειμένου να κρυφτεί η ίδια κυβέρνηση της ήσσονος προσπάθειας, της ακατάσχετης ψευδολογίας και της συνωμοσίας της ανεπάρκειας.

Η μόνη που φοβάται είναι η κυβέρνηση που βλέπει το μαύρο να έρχεται κατά πάνω της με ορμή και ανίκανη να σταματήσει την περιδίνηση θανάτου στην οποία έχει περιέλθει κατασκευάζει συνωμοσίες για κάθε πικραμένο.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αποδεχθούν την ήττα. Δεν βλέπετε τί πρόκειται να πάθει ο Ομπάμα?

Εκτός αν η ανωριμότητα ξεχειλίσει για μια ακόμη φορά και δούμε ακόμη πιο παιδικές συμπεριφορές, που όμως έχουν κόστος στον κόσμο των ενηλίκων πολλές φορές σοβαρό.

Τέτοια φασαρία επειδή το GAP θα χάσει τον θρόνο της εξουσίας? Σιγά βρε κορίτσια! Δεν χάθηκε ο κόσμος.

Advertisements

5 Responses to “Μετά τα λυκόπουλα έρχονται οι λύκοι?”


 1. 03/11/2010 στο 10:28

  Το πρόβλημα είναι σοβαρό, υπαρκτό, και εκτός απροόπτου θα είμαστε με τους χαμένους. Ζούμε στα πρώτα στάδια του Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου (βρες το το βιβλιαράκι, είναι άλλης εποχής, αλλά εξαιρετικά επίκαιρο). Mind Control με ωραία συνθήματα και σωστό τρόπο σκέψης,αλλά πιο φασιστικό και καταπιεστικό από οποιοδήποτε ρετσινόλαδο του μεσοπολέμου. Η αριστερή γλώσσα θα χρησιμοποιείται για δεξιές πρακτικές και οι δεξιοί θα γίνουν αριστροί, και το κομφούζιο με τις ταμπέλες και τις ιδεολογίες δεν είναι τυχαίο. Η «ελευθερία επιλογής» που ήταν δεξιά ταμπέλα την δεκαετίκα τουο 60 και 70 θα γίνει κόκκινο πανί τώρα. Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Μα σες πόσοι δημοσιοσχεσίτες και ιματζ μέηκερς απασχολούνται από τον ΓΑΠ και την οικογένειά του. ΜΟΝΟ τέτοιοι. Και οι «σοφοί» και «επιστήμονες» εντέχνως αγορασμένοι.

  • 03/11/2010 στο 15:40

   Σωστος αρχαιοπτερυγα ξανα.Αριστερα και δεξια!Δεν φθανει που δεν γνωριζουμε πραγματικα τις διαστασεις κανουμε και θεωρητικες υποθεσεις…Καποιος γελαει με εμας.

  • 03/11/2010 στο 18:02

   Αναφέρεσαι στον Haxley. Όπως ο Orwell και ο Kurt Vonnegut, περιγράφουν δυστοπικές κοινωνίες όπου έχουν καταργηθεί οι ιδεολογίες εκτός από την σοσιαλιστική, που επικρατεί με την ίδια μορφή και στα τρία έργα.
   Την ελεγκτική-ρυθμιστική κοινωνία, που ασκείται από μια μικρή κάστα, οι υπόλοιποι την βιώνουν με ποικίλες εκφάνσεις καταδικασμένοι στο να φυτοζωούν σε ένα φάσμα ολοκληρωτισμού είτε μιλιταριστικό είτε ηδονιστικό.
   Ενώ ο πρώτος έγραψε στον μεσοπόλεμο το A Brave New World, οι υπόλοιποι είναι μεταπολεμικοί.

   Τα έργα αυτά μαζί με άλλα φαίνεται να αποτελούν εγχειρίδια χρήσης για αυτή την Νέα Τάξη, που όπως περιέγραψες εξαιρετικά είναι πιο παλιά από όσο μπορούμε να φανταστούμε.
   Σημασία έχει πως η χειραγώγηση των μαζών γίνεται μέσω της σοσιαλιστικής ιδεολογίας και κουλτούρας ενάντια στον ανεξάρτητο άνθρωπο, την ιδιοκτησία του, και την ελευθερία σκέψεως και τον ανθρωπισμό, που δαιμονοποιούνται σαν εχθρικές παράμετροι και δυνητικά μπορούν να επιφέρουν αποσταθεροποίηση του δυστοπικού σοσιαλιστικού οικοδομήματος απειλώντας το με κατάρρευση.
   Ένα χαρακτηριστικό είναι η ομοιοστατική οπτική μέσα από την οποία είναι δομημένες αυτές οι δυστοπίες και η πάση Θεού προστασία της με τις ομάδες άμεσης παρέμβασης υπέρ της κυριάρχης κάστας.
   Εκτός από την κοινωνική μηχανική, εκείνο που περιγράφεται είναι η γενετική υπεροχή. Κι εκεί επιστρέφουμε τελικά. Στον ρατσισμό των Αρίων, που τόσο άγαρμπα ύμνησε ο Σοσιαλιστής Χίτλερ.

   Ερχόμενοι στο παρόν όλοι βιώνουμε, με δυσφορία θα έλεγα, την εφαρμογή αυτής της δυστοπικής κουλτούρας από τους χαρακτηριστικούς εκφραστές της, τους σοσιαλιστές.
   Καθώς είναι εκτός της δικής μας κουλτούρας τόσο απολυταρχικές και σκοτεινές κοινωνίες στις οποίες διοικούν control freaks με αρρωστημένα απωθημένα μεγαλείου, μπορώ να πώ πως σπαταλούνται μυθώδη ποσά για να κρατηθούν στην εξουσία. They spare no expenses.

 2. 04/11/2010 στο 20:37

  οι ντεμπιταντ της κασαρόλ,

  καλόο!

  δεν θα πλήξουμε καθόλου πάντως

 3. 5 Πολίτης της Μπανανίας
  08/11/2010 στο 13:40

  Αυτοί δεν είναι λύκοι. Είναι υπερβολικά χοντροί για να μοιάζουν με λύκοι. Μοσχάρια, γουρούνια, καλύτερα…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Δημοφιλή άρθρα

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: