03
Οκτ.
10

κάρτα πολίτη vol.3 (η επέλαση των control freaks)

Ζητώντας τα πάντα και δίνοντας τίποτα.

Ποιόν βολεύει η ύπαρξη αυτής της κάρτας του πολίτη?

Πρώτον από όλους όχι τον πολίτη.

Η προπαγάνδα βέβαια θα πεί πως μας βολεύει όλους. Με λογικοφανή παραδείγματα θα επιχειρήσει να καταρρήψει κάθε λογική.

Θα προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο πως με τα μετρητά δεν γίνεται σωστά η δουλειά.

Μα τόσο κακά είναι τα μετρητά? Και για ποιόν δεν γίνεται σωστά η δουλειά?

Η κάρτα αυτή λοιπόν με το «έξυπνο» τσιπακι, βολεύει μόνο τους τραπεζίτες και τα φρικιά του ελέγχου.

Δυστυχώς είναι τα ίδια φρικιά, που ζητούν μύριες όσες αποδείξεις, και τώρα έρχονται ζητώντας πλήρη και καθολικό έλεγχο κάθε συναλλαγής.

Είναι τόσο μεγάλη η εμμονή τους με τον έλεγχο, που εξαιτίας αυτής μπορούν να οδηγηθούν σε τέτοια παρανοειδή επεξεργασία της πραγματικότητας ώστε να θεωρούνται όλες οι συναλλαγές αποτέλεσμα κάποιας μοχθηρής σκέψης?

Γελάτε? Κι όμως. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται τα φρικιά του ελέγχου.

Ο φόβος τους πως θα χάσουν τον έλεγχο μπορεί να τα οδηγήσει βαθιά μέσα στην ψύχωση της αναζήτησης και αναγνώρισης εχθρών σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα με συνέπεια συμπεριφορές βλαπτικές για κάθε άνθρωπο τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο (σας άξιζε να τιμωρηθείτε!).

Συνεπώς μια κάρτα, αυτήν την εποχή, δίνει ανάσα ζωής σε ένα σύστημα που καταρρέει εξαιτίας όλων αυτών των πρακτικών με τις άυλες μορφές οικονομικών εργαλείων, που το ίδιο δημιούργησε και οδήγησε στον γιγαντισμό της παρανομίας τραπεζών και πολιτικών.

Αυτές τις παρανομίες τις οποίες καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε, γιατί θεωρούν οι φωστήρες του οικονομικού επιτελείου πως συμμετείχαμε σε αυτές. Μέσω της συλλογικής ενοχής, που προσπαθούν να καλλιεργήσουν, επιχειρούν να ωραιοποιήσουν την εξαπάτηση σε όλα τα απίπεδα και να νομιμοποιήσουν την συνεχή χρηματοδότηση των αμαρτωλών πρακτικών τους, οι οποίες μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι.

Η κάρτα λοιπόν είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία (να κάνουμε την κρίση ευκαιρία λέει ο επικεφαλής της φαμίλιας) για να υπάρξει αυτός ο έλεγχος και να δαιμονοποιηθεί κάθε συναλλαγή με μετρητά.

Γιατί τα μετρητά είναι άσχημα?

Μα γιατί είναι τόσα πολλά που έχουν χάσει την αξία τους. Με την σε πρωτοφανή επίπεδα άνοδο του χρυσού (που δείχνει και τον ευτελισμό του χρήματος) αλλά και για να μην υπάρξει υπερπληθωρισμός τύπου Ζιμπάμπουε, ο μόνος τρόπος προστασίας του συστήματος, που το μόνο που κάνει είναι να τύπωνει αβέρτα χαρτιά, είναι η κατάργηση της φυσικής μορφής του νομίσματος.

Όμως τότε με ποιόν τρόπο θα καθορίζονται οι τιμές? Με τον αέρα?

Η τεχνητή διακοπή της κυκλοφορίας του νομίσματος απλά σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.

Τόσο άσχημα όσο τον καιρό που ο σοσιαλισμός στις Σοβιετίες κατέρρεε.

Τί περίεργο! Και το σύστημα της παγκοσμιοποίησης στις ίδιες αρχές του σοσιαλισμού εδράζεται.

Advertisements

10 Responses to “κάρτα πολίτη vol.3 (η επέλαση των control freaks)”


 1. 04/10/2010 στο 00:47

  Πολύ καλό το άρθρο για το σημαντικό ζήτημα της κάρτας του πολίτη.
  Κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να αποτρέψουν την ανατροπή του σάπιου εξουσιαστικού οικοδομήματός τους με τέτοιες μεθοδεύσεις ελέγχου.
  Άν ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία του ηλεκτρονικού φακελώματος μέσω της κάρτας του πολίτη τότε τα εμφυτεύσιμα τσιπάκια θα είναι «το λογικό επόμενο βήμα».
  Ο έλεγχος της ζωής μας θα είναι τρομακτικός στην περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο της κάρτας του πολίτη.
  Ήδη προσωπικά στοιχεία όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών παραδόθηκαν σπό την Μπακογιάννη (και επίσημα) πέρυσι το καλοκαίρι στους αμερικανούς.
  Φέτος το καλοκαίρι έγινε η καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
  Του χρόνου λένε για την κάρτα του πολίτη.
  Που θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος;
  Ο πολλαπλασιασμός των δεδομένων και των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε συνδιασμό με τους κομματορουφιάνους και τα μέσα προπαγάνδας δίνουν «όπλα» εκβιασμού (π.χ. οικονομικού) και χειραγώγησης στους πράκτορες ξένων και εγχώριων κέντρων εξουσίας.

  • 04/10/2010 στο 01:06

   Το θέμα είναι πως οι φωστήρες τα έχουν κάνει θάλασσα και προσπαθούν μέσω της τεχνολογίας να βγάλουν άκρη.
   Εδώ δεν μπορούν να βρούν πού είναι τα δομημένα ομόλογα των αμαρτωλών τραπεζών και περιμένουν να ελέγξουν την ροή χρήματος?
   Το θέμα μου θυμίζει κάτι αγράμματους που προσπαθούν να επιμορφωθούν μέσω της wikipedia.
   Αν δεν κάνουν σοβαρή δουλειά μην περιμένουν από τα μηχανήματα προκοπή.

   Και κάτι άλλο. Επί συμμοριτοπόλεμου οι σοσιαλιστές της εποχής έλεγαν πως στον σοσιαλισμό δεν θα χρειάζεται να κάνει κανείς τίποτε γιατί θα πατάει ένα κουμπί και δεν θα βγαίνει μια χοντρή αλλά θα γίνονται όλα αυτόματα.
   Ε, αυτή η σοσιαλιστική απάτη υπάρχει ακόμη.

 2. 3 Ο Ιθαγενής
  04/10/2010 στο 16:46

  1 χρόνος ΠΑΘΟΚ

  Μου αρέσει η …συλλογική λήθη και ενοχοποίηση: από το όλοι μαζί τα φάγαμε του ΠΑΓΚΑΛΟΥ στην άθελη αθώωση της χειρότερης κυβέρνησης…επειδή μιλάμε για τα λεφτά υπάρχουν.
  Προσωπικά συμφωνώ με ορισμένους: ήταν μια από τις χειρότερες κυβερνήσεις η προηγούμενη όχι για ότι έκανε όμως αλλά κυρίως για ότι δεν έκανε. Δεν τήρησε καμία προεκλογική της δέσμευση του 2004 και προσπάθησε να γίνει ένα άλλο ΠΑΣΟΚ του 1985-1989 και 2000 – 2004 …της καλής όρεξης.
  Για αυτό την στείλαμε στο -10.Προσωπικά δεν ψήφισα ΝΔ τον Οκτώβριο, πήγα για μπύρες. Έρχεται ο επόμενος και δεν τηρεί καμία προεκλογική δέσμευση και όχι μόνο αυτό,( να κάνω τον ηλίθιο και να δεχτώ ότι δεν ήξερε τίποτα) και κόβει πχ μισθούς και συντάξεις για να εξοικονομήσει 1,2 δις και παίρνει τα υποβρύχια των μιζών (83.000.000) 1,5 δις;
  Για να εξασφαλίσει δανεικά μας λένε. Εφαρμόζει τον Νόμο Σουφλιά για τα τέλη, βλέπουμε την γελοιότητα των αρεστών, καταργήσεις και επανιδρύσεις Υπουργείων, 48 άτομα να ψάχνουν αρμοδιότητες, τα έσοδα να βαράνε κανόνι, να κάνουν περαίωση, ημιυπαίθριους να υποδέχεται Κινέζους που διαδήλωνε το 2008 για να φύγουν να περνά ένα ασφαλιστικό που τα 3 ΔΕΝ (για τα οποία διαδήλωνε) έγιναν ΔΕΝ θα πάρεις σύνταξη ποτέ, να καταργεί συλλογικές συμβάσεις και να μειώνει μισθούς και συντάξεις κλπ κλπ.
  Και για όλα αυτά; Φταίει ο προηγούμενος, ότι έλεγε και ο …προηγούμενος δηλαδή.
  Ναι κάνω κριτική στην κυβέρνηση γιατί εγώ βγάζω κυβέρνηση ο μετακινούμενος ψηφοφόρος και όχι ο κομματικός ψηφοφόρος.
  Δεν είμαι …Λαζόπουλος να μιλώ για κουρασμένους, ένα χρόνο. 12 μήνες κυβέρνηση και έχει ως επιτυχίες τον περιορισμό του ΠΔΕ, την μείωση των μισθών και συντάξεων και το ΦΠΑ στο 23%.Χωρίς τη μείωση ΠΔΕ, μισθών και συντάξεων θα είμαστε σε χειρότερους δείκτες. Απότυχε παντού.
  Και τις μας λέει; ότι επειδή είμαστε καλά παιδιά, δεν θα πάει όλα στο 23 αλλά μερικά στο 13% ΦΠΑ αγαθά και θα εξομοιώσει το φόρο στο πετρέλαιο το 2011 και θα ξαναρίξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και θα ξανά μειώσει μισθούς.
  Ετσι μάτια μου με τα νούμερα κάνω και εγώ πολιτική αλλά γίνομαι ….νούμερο.
  Μαύρο λοιπόν όπως μαύρισα και τον προηγούμενο και το μόνο άσπρο που μπορεί να δει από εμένα θα είναι το ιπτάμενο γιαουρτάκι…

 3. 04/10/2010 στο 17:07

  Cash is King, not anymore!
  Καλησπέρα Ορέστιε, πολύ καλό κείμενο.

 4. 6 iconology2009
  04/10/2010 στο 18:10

  Ο οργουελισμός είναι η φυσική συνέπεια της απολιτικότητας και με τη σειρά του αυτός είναι το αποφασιστικό σκαλοπάτι γιά έναν νέας τάξης φασισμό. Μισώ τα απολιτίκ άτομα-και ένα τέτοιο υποδειγματικά είναι ο αστοιχείωτος ΓΑΠ που νομίζει ότι με λαχανοροζουλί διακηρύξεις εφαρμόζει πολιτική ενώ στην πραγματικότητα εγκαθιστά το πρώτο ακέραιο φασιστικό κράτος στην Ευρώπη μετά το θάνατο του «καημένου» του Φράνκο στην Ισπανία.
  Νομίζω ότι τόχουμε ξαναπέί ότι αυτή η δαομόνια οργουελικής σύλληψη της κάρτας πρέπει να υπονομευθεί και να σαμποταριστεί ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!Και με την ευκαιρία που μίλησα γιά σαμποτάζ:τί γίνεται παίδες;κωλώνουμε ή μας σώθηκαν τα γιαούρτια, τα παπούτσια ή μας πέφτει βαρύ ένα αυγό που έχει προορισμό να συναντήσει τη κούτρα του δυνάστη μας. Η ακτιβιστική κίνηση του γιατρού Πραπαβέση στη πραγματικότητα του κόστισε πολύ του ΓΑΠ. Από σήμερα ξεκινάω έκκληση γιά επανάληψη-μαζική ομως και όχι ατομική-του ήπιου συμβολικού ακτιβισμού.Τίποτε δεν φοβίζει πιό πολύ τον ανοιακό γόνο και δεν τού αγγίζει την λίγη του ψυχή παρά το τσαλάκωμα της δημόσιας εικόνας του, γι’αυτό και η μανιασμένη αντίδραση των πληρωμένων κονδυλοφόρων.
  ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Δημοφιλή άρθρα

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: